• Intrarea in insolventa a centralei de termoficare a atras sute de parti care vor sa profite de pe urma falimentarii • Regia are in momentul de fata datorii in valoare de 523,7 milioane de lei, suma din care Primaria Iasi trebuie sa primeasca 143 milioane de lei, iar ANAF 120 milioane • La Tribunalul Iasi sunt inregistrate peste 700 de dosare care cer insolventa CET
Debitorii si fostii salariati ai Centralei Electrice de Termoficare vor acum sa-si astupe gaurile dupa colaborarea cu regia si au bombardat Tribunalul Iasi cu procese la adresa uzinei. Regia de termoficare are in momentul de fata datorii in valoare de 523,7 milioane de lei, suma din care Primaria Iasi trebuie sa primeasca 143 milioane de lei, iar ANAF 120. Pentru anul 2012, CET are de incasat 101,6 milioane lei de la populatie prin intermediul facturilor. Dupa spusele luiDorin Ivana, totalul sumelor care se recupereaza de la populatie nu depaseste 0,25 milioane de lei lunar, ceea ce arata faptul ca uzina va fi demondata si vanduta pe bucati.
Majoritatea celor 450 de oameni disponibilizati pe parcursul acestui an au dat in judecata conducerea termocentralei pentru a-si recupera ajutoarele de concediere impuse prin lege. "Incepand cu data de 17 februarie 2012, a intrat in efectivitate blocarea tuturor conturilor bancare ale societatii SC CET Iasi SA de catre creditorii ANAF si ANRS-PS (Administratia Nationala a Rezervelor Statului - Probleme Speciale). Acest lucru a facut imposibila plata oricaror drepturi reprezentand obligatiile salariale, inclusiv ajutoarele de concediere, prin orice banca din Iasi", sustine directorul general al CET, Dorin Ivana.
Fostii angajati au de primit fiecare 20 de salarii compensatorii, care difera in functie de vechime si ajung la aproximativ 20.000 lei pentru fiecare disponibilizat.
Transgaz cere în instanta de la termocentrala ap