Scandalul în care Google este acuzat că ar fi colectat date personale cu ajutorul maşinii care filma străzile pentru proiectul Street View a luat o turnură nouă, odată cu publicarea raportului final al Comisiei Federale pentru Comunicaţii din SUA.
Google a negat până acum că ar fi ştiut că maşina poate colecta datele private ale utilizatorilor prin conectarea la reţelele Wi-Fi din cartiere, dar se pare că un anume inginer ştia şi a făcut softul intenţionat. Cu toate că nu toată firma ştia despre acest lucru, se pare că inginerul le-ar fi spus şi altor angajaţi despre această breşă de securitate creată intenţionat.
Raportul Comisiei de Comunicaţii a dat detalii despre cum, între 2007 şi 2010, maşinile Google Street View au fost setate pentru a colecta istoria navigărilor din browsere, mesajele text şi e-mail-uri personale ale persoanelor conectate la reţele de internet nesecurizate printr-o parolă. Inginerul care a realizat programul de hacking a spus că „datele vor fi analizate apoi pentru alte iniţiative".
Primii care au descoperit această problemă sunt autorităţile din Germania. Google a oprit maşinile în garaj şi o anchetă a început. Manageriatul Google a susţinut mereu că nu a ştiut nimic despre acest lucru şi că totul a fost o eroare de soft neintenţionată.
La finalul investigaţiei Google a fost amendată cu 25.000 de dolari pentru că a obstrucţionat procesul, din cauza faptului că nu a pus la dispoziţie datele colectate, dar nu au fost consideraţi vinovaţi în final pentru eroarea de soft.
Intră în comunitatea Adevărul Life de pe Facebook. CLICK AICI