Investitiile din ultimii ani in Masivul Parang in cadrul proiectului de dezvoltare a domeniului schiabil derulat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului sunt lasate in voia sortii de alesii locali.
Mai exact, din cauza ca o parte a consilierilor locali nu a inteles necesitatea concesionarii domeniului schiabil din Masivul Parang si alegerea unui administrator, in grija caruia sa fie lasate toate echipamentele achizitionate pana acum, edilii din Petrosani se vad nevoiti sa gaseasca metode alternative pentru protejarea materialelor din munte.
Ratracul, tunurile de zapada si toate materialele din Statiunea Parang, adica echipamente de cateva sute de mii de euro, care ar putea fi distruse sau furate, urmeaza sa fie adapostite de municipalitatea din Petrosani intr-un hangar. De ce? Pentru ca unii consilieri locali nu au inteles necesitatea concesionarii prin licitatie, inca de pe acum, a domeniului schiabil catre cineva care sa protejeze si sa intretina investitia.
"Le ducem in hangar pentru a le proteja. In ceea ce priveste proiectul, vom relua discutiile in Consiliul Local. O sa vedem ce se va intampla. Ii asteptam si pe ei cu idei", a declarat primarul din Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi.
Investitii, in pericol - Adio, turisti!
De precizat ca, pana acum, acest proiect a insemnat investitii de circa 200 de miliarde de lei vechi, insa, in lipsa unei persoane sau a unei firme care sa gestioneze aceste bunuri, dar si partiile amenajate, ele risca sa fie distruse ori, dupa caz, sustrase.
Numai ratracul a costat aproximativ 300.000 de euro si chiar si peste vara acesta trebuie intretinut pentru ca la iarna sa poata functiona fara probleme, iar pana la urma solutia adapostirii lui in conservare intr-un hangar nu este decat una de urgenta.
Investitorii din Parang sunt extrem de dezamagi