Se numeşte Gliese 667Cc şi se află la 22 de ani lumină distanţă de Pământ. Este descoperirea unui grup de astronomi, care cred despre această planetă că este capabilă să susţină viaţa, în afara sistemului nostru solar. Se numeşte Gliese 667Cc şi se află la 22 de ani lumină distanţă de Pământ. Este descoperirea unui grup de astronomi, care cred despre această planetă că este capabilă să susţină viaţa, în afara sistemului nostru solar.
Planeta se găseşte în zona cunoscută ca fiind "locuibilă", nici prea aproape de Soare, însă nici prea departe, astfel încât temperaturile nu sunt extreme, relatează The Telegraph, conform Ziare.com.
Conform datelor obţinute cu ajutorul European Southern Observatory, astronomii au descoperit că Gliese 667Cc are o componenţă solidă, având de 4-5 ori masa Terrei.
Specialiştii de la Universitatea Gottingen şi California au calculat că planeta primeşte cu 10% mai puţină lumină de la steaua sa decât primeşte Pământul de la Soare.
Planeta beneficiază de aproximativ aceeaşi cantitate de energie precum Pământul, ceea ce înseamnă că apa de la suprafaţa ei ar putea fi lichidă, iar temperaturile ar fi comparabile cu cele de pe Terra.
Până în prezent, astronomii au confirmat existenţa a aproximativ 760 de planete din afara sistemului nostru solar, dintre care patru se află în "zona locuibilă".