Sunt ași în stilurile de luptă asiatice și dețin secrete de mii de ani. Au venit aici, unii ca să le împărtășească elevilor lor cunoștințele, alții din dragoste pentru o femeie. Au spus că pleacă în câțiva ani, dar au rămas o viață.
1 /.
Au venit în țara noastră să ne dezvăluie tainele artelor marțiale. Inițial și-au spus că vor sta sta câțiva ani, dar au rămas o viață. Sunt maeștrii în artele marțiale, cei care dețin secrete de mii de ani, și care s-au hotărât să le împărtășească cu învățăceii lor din România.
Duminică 29 aprilie, echipa emisiunii „Din interior”, prezentată de Laurențiu Rădulescu, la Digi24 a vorbit cu ei și a descoperit secretele artelor martiale. Maestrul chinez, Zu Rung Fu.
A fost primul maestru chinez de wu-shu care a venit în România, în 1992, la invitația unui centru de medicină. I-a plăcut România, natura și oamenii, așa că a rămas aici. După 20 de ani, tot are probleme cu mâncarea și, în afară de ciorbă, nu mănâncă mâncare românească. Asta nu e o problemă deoarece își gătește singur mâncare chinezească, din care nu lipsesc: orezul, peștele și mai ales ceaiul. La 70 de ani, „Domnul Ţu”, cum îi zic românii, ziua lucrează la cabinetul lui de acupunctură, iar seara se transformă în maestru de arte marţiale. Duce un regim de viață greu de imaginat: se trezește la 5-6 dimineața, face o oră gimnastica, dupa lucreaza 8-10 ore la cabinetul medical. Seara predă wu-shu. În urmă cu 20 de ani maestrul a fondat clubul Shanghai Wushu, care a scos campioni naționali.
România s-a dovedit a fi o țară primitoare și pentru maestrul corean Jang. A cunoscut țara noastră pe când se afla într-un turneu mondial, i-a plăcut atât de mult că a rămas. A antrenat de-a lungul anilor trupele speciale din SRI, Poliție, Jandamerie. Spune cu mâna pe inimă că „muncarea româneasac este îngrozitoare” însă clima de aici, mai ales iernile, îi plac foarte m