Consumul de mâncăruri „pentru creier" nu numai că te deșteaptă, dar îți îmbunătățesc și memoria, abilitățile cognitive și sănătatea generală a creierului. Iată ce alimente trebuie să consumi. Consumul de mâncăruri „pentru creier" nu numai că te deșteaptă, dar îți îmbunătățesc și memoria, abilitățile cognitive și sănătatea generală a creierului. Iată ce alimente trebuie să consumi.
Antocianii din varză roșie nu ajută numai la sănătatea minții, ci și la menținerea sănătății cardiace și oferă protecție împotrivă cancerului. Alte astfel de legume crucifere foarte sănătoase sunt și conopidă, varză de Bruxelles și broccoli.
Grăsimile din lactate, carne slabă și uleiuri sunt importante pentru producția de acetilcolină, crucială pentru formarea memoriei și integritatea neuronilor. Peștele și fructele de mare sunt o cale bună de a-ți mari aportul de grăsimi sănătoase. Consumă somon, păstrăv, sardine pentru uleiul omega-3 important în sănătatea creierului.
Licopenul din roșii este un antioxidant puternic care luptă împotriva bolilor neutralizând radicalii liberi, moleculele ce afectează sau distrug celulele nervoase.
Este unul din ceii mai buni anti-inflamatori naturali. Nu numai că blochează formarea compușilor ce duc la boli degenerative precum Alzheimer sau Parkinson, dar scade aciditatea din corp. Alte alimente precum oregano, scorțișoară, cuișoare conțin antioxidanți și sunt benefice creierului.
Sunt scăzute în grăsimi și bogate în proteine și țin la distanță bolile cardiace și cancerul de prostată. Fasolea conține cantități mari de tiamină, o vitamină B importantă în activitatea corectă a celulelor creierului și a funcțiilor cognitive.
Afinele și căpșunile au mulți polifenoli, o categorie de flavonoide. Studiile arată că aceste fructe pot inversă anumite efecte ale declinului creierului datorat de îmbătrânire. Fructele de pădure protejează î