Abia așteptăm un meci între primele cinci echipe ale clasamentului pentru a jongla cu ”derby” în toate frazele posibile referitoare la respectiva partidă.
Atragem interes, punem presiune, invităm spectacolul la masă. Doar că, de fiecare dată, mâncarea rămâne neatinsă și realizăm, din nefericire, că atunci când vine vorba de marile echipe ale Ligii I spectacolul intră la ”dietă”.
Cel fotbalistic, bineînțeles. Că de restul avem parte din plin. Derby-urile din România se joacă la televizor, pe internet și prin ziare. Căci în teren jalea e mare.
Așa s-a întâmplat și în meciul de aseară, unde Rapid și Steaua au motivat propria impotență cu deja celebrul ”meci tacticizat”. La tactici suntem primii, nu?
Nu om avea noi tiki-taka, dar suntem faimoși pentru ”anihilarea prin toate mijloacele a adversarului”. Ceva de genul ”nici tiki, nici taka”. Ideea e că suntem atât de obsedați de trofee și atât de temători de atmosferă de ”after meci”, încât ținem să dăm dreptate celor care spun că ”fotbalul este un sport în care 22 de băieți aleargă după o minge”.
Mai sunt câteva etape. O campioană cu siguranță vom avea, indiferent de numele ei. Și indiferent de tristețea ce învăluie fraza ”campioană va fi echipa care o să greșească mai puțin”. Băgați bine în cap, CARE O SA GREȘEASCĂ MAI PUȚIN, da? Nu echipa care va fi mai bună.
Însă știți ce este interesant? Faptul că ridicarea trofeului va însemna doar punctul culminant. Deznodământul îl vedem la vară, într-o nouă campanie europeană. Și nici nu vreau să mă gândesc ce se va întâmpla cu campioana noastră. Deh, termenul de valabilitate al Ligii Campionilor în România a expirat.
Puteți comenta articolul pe FotbalTop
Abia așteptăm un meci între primele cinci echipe ale clasamentului pentru a jongla cu ”derby” în toate frazele posibile referitoare la respectiva partidă.
Atragem interes