Cei mai mulţi dintre miniştrii Guvernului Ponta au mai făcut parte şi din alte cabinete.
Sursa: CODRIN PRISECARU
Un guvern cu politicieni experimentaţi, eventual foşti miniştri precum Ioan Rus şi finanţistul Florin Georgescu, sau un cabinet al noii gărzi care gravitează în jurul lui Victor Ponta precum analistul Liviu Voinea, Dan Şova sau Liviu Dragnea? Aceasta era, ieri, dilema premierului desemnat care a negociat la sânge lista viitorilor miniştri. A decis în favoarea celor cu experienţă.
"Nici cei care vor fi miniştri nu ştiu pentru că nu am avut timp să discut cu ei. Sper să nu mă refuze pentru că e un moment extrem de special. Alegerea respectivilor miniştri s-a făcut în primul rând prin considerarea experienţei", spunea Victor Ponta, rezumând o zi de negocieri intense pentru Guvernul USL. El a precizat că astă-seară, la ora 21.00, va anunţa lista. Mâine, la ora 11.00 şi PSD, şi PNL au convocat forurile de conducere pentru validarea miniştrilor. O validare formală dat fiind că lista va fi fost deja stabilită de Ponta.
Până să stabilească lista, Ponta a avut de ales între două sau chiar trei variante propuse pentru acelaşi minister.
Certitudinile din Guvernul Ponta
În lista lui Ponta câteva nume erau sigure: Daniel Constantin, liderul partidului lui Dan Voiculescu, la Agricultură; vicepreşedintele PSD Titus Corlăţean, la Externe; generalul Corneliu Dobriţoiu (PNL), la Apărare Naţională; actorul Mircea Diaconu (PNL), la Cultură. "A zis Crin de Diaconu şi de Dobriţoiu? E posibil...", a confirmat Ponta o declaraţie a lui Antonescu.
Tehnocraţii, eliminaţi
O altă problemă la formarea guvernului Ponta a fost ponderea tehnocraţilor.Premierul desemnat intenţiona să-i menţină pe Cătălin Predoiu la Justiţie şi pe Leonard Orban la Afaceri Europene. Liberalii nu au vrut să audă. În p