Cine cumpăra în urmă cu patru luni acţiuni la producătorul de îngrăşăminte Azomureş Târgu-Mureş (AZO) sau Banca Transilvania (TLV) acum era cu 40% mai bogat. Cine avea însă inspiraţia să mizeze pe acţiuni mai puţin lichide, precum cele ale producătorului de abrazivi Carbochim Cluj-Napoca (CBC) şi producătorul de benzi din cauciuc Artego Târgu-Jiu (ARTE) şi-ar fi dublat banii de la începutul anului.
Dacă creşterile acţiunilor Carbochim şi Artego au venit ca o surpriză, fiind greu de anticipat la începutul anului, în cazul acţiunilor Azomureş şi Banca Transilvania existau încă de anul trecut semne care să indice evoluţia acestor acţiuni.
Discuţiile dintre turcii de la Azomureş şi grupul Ameropa privind preluarea companiei au fost făcute publice chiar de Azomureş pe bursă încă din octombrie anul trecut. În cazul Băncii Transilvania evoluţia în creştere a profitului din T1 putea fi anticipată, în condiţiile în care şi în 2010 şi 2011 banca a raportat profituri în creştere, chiar dacă tendinţa este una contrară evoluţiei sectorului bancar.
În cazul SIF-urilor, care au adus anul acesta câştiguri de peste 30%, un semnal important era dat de majorarea pragului de deţinere la 5% din decembrie 2011, decizie care a condus la concentrarea acţionariatului şi un interes susţinut din partea unor investitori de a-şi majora participaţiile.
Citiţi pewww.zfcorporate.ro
Artego Târgu Jiu şi Carbochim Cluj au adus cele mai mari câştiguri în aprilie
Vinzi în mai şi liniştit la plajă stai sau rămâi să încerci să faci bani pe bursă?
Cel mai performant fond mutual în primele patru luni face fericiţi doar 9 investitori
De ce au rămas fondurile de acţiuni fără lipici la investitori?
Cine cumpăra în urmă cu patru luni acţiuni la producătorul de îngrăşăminte Azomureş Târgu-Mureş (AZO) sau Banca Transilvania (TLV) acum era cu 40% mai b