Primăvara este perioada perfectă pentru a-ţi ajuta organismul să îşi regenereze celulele, să îşi crească imunitatea şi să îşi amplifice energia. Cum poţi face acest lucru? Asigură-i organismului necesarul zilnic de vitamine si minerale.
În plus, pentru că temperatura din atmosferă începe să fie din ce în ce mai ridicată, nutriţioniştii ne recomandă ca în acest sezon să optăm pentru alimente care au un conţinut ridicat de apă, doarece în zilele călduroase corpul pierde multe lichide.
Mai jos puteţi citi o listă cu alimentele care nu trebuie să lipsească din dieta de primăvară.
● Cireşele remineralizează organismul, favorizează digestia, are efect detoxifiant şi revitalizant. În plus, aceste fructe reprezintă o sursă excelentă de vitamine (A, C, B1, B2, E şi PP) şi de minerale (calciu, magneziu, fier, fosfor, cupru, mangan) care întăresc sistemul imunitar. Nutriţioniştii spun că cireşele sunt recomandate şi pentru a preveni anumite boli, printre care se numără litiaza biliară, colita de fermentaţie, cancerul de colon şi chiar obezitatea.
Proprietăţile curative ale cireşelor sunt conferite, în primul rând, de efectul de detoxifiant. Deoarece facilitează eliminarea toxinele din corp şi, în acelaşi timp, digestia, cireşele ajută la prevenirea cancerului gastric şi de colon. De asemenea, conţinutul bogat în vitamine din complexul B (B1 şi B2) le recomandă în caz de anemii şi în stările avansate de oboseală.
Mai mult, cireşele reprezintă un aliat de nădejde şi în lupta împotriva îmbătrânirii, deoarece sunt o sursă esenţială de vitaminele C şi A şi de flavonoide, substanţe cu efect antioxidant care ajută corpul să lupte cu radicalii liberi.
● Ridichile reprezintă un antiseptic puternic, stimulează secreţia de bilă şi ajută la eliminarea ei. Specialiştii le recomandă suferinzilor hepatici să consume zilnic câte o legătură de ridichi r