Legea privind Statutul poliţistului prevede la art. 41 că "poliţistul este dator să dovedească solicitudine şi respect faţă de orice persoană şi, prin întregul său comportament, să se arate demn de consideraţia şi încrederea impuse de profesia de poliţist".
În toamna lui 2008, pe vremea când era şef al IJP Bihor, Liviu Popa sărea la gâtul unei doamne procuror care-şi permisese să-i cerceteze penal un subordonat. Când cele două dosare au fost trimise în instanţă, iar cererea de strămutare a proceselor a fost admisă, actualul şef al Poliţiei Române a trecut la atac direct, într-o conferinţă de presă. "Este revoltător ce s-a întâmplat", declara el în data de 2 octombrie 2008. "Dintre toate cererile de strămutare judecate în această zi, a fost singura care a fost admisă. Avem informaţii că procurori din Oradea au intervenit la Bucureşti pentru a obţine această soluţie. Motivul este că au rămas în curu’ gol în faţa instanţei (n.r. - procurorii, adică). Rechizitoriul a fost contrazis de cercetarea judecătorească, iar acuzaţiile care i s-au adus acestui poliţist s-au dovedit nişte născociri. Acum, ca să salveze aparenţele, au făcut presiuni la Bucureşti pentru a muta dosarul, folosindu-se de pretexte născocite. Este aberant ce se poate întâmpla, toate din cauza orgoliilor unei procuroare bolnavă psihic. Şi spun asta cu probe, problemele ei psihice fiind dovedite cu acte în regulă", declara jurnaliştilor Liviu Popa despre procuroarea Saşa Cercel.
A doua zi, declaraţia lui a apărut "ad litteram" în presa locală. Saşa Cercel, care avea o vechime de 32 de ani în funcţia de procuror, s-a adresat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cu o cerere de apărare a reputaţiei profesionale. Fără să pară foarte deranjat de faptul că un şef de inspectorat de poliţie îşi permite formulări de genul "(procurorii) au rămas în curu' gol în faţa instanţei", Plenul CSM