Fostul comandant al Batalionului 3 Jandarmi, lt.col Ion Lepădatu, închiria gardurile unităţii pe saci de ciment şi găleţi de lavabil. Lt. col. Lepădatu, în fața vilei sale, despre care serviciile MAI spun că a fost construită din șpagă
Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Şefii Jandarmeriei Române dau o altă conotaţie şpăgii. Fostul comandant al Batalionului 3 Jandarmi, lt.col (r) Ion Lepădatu, o masca sub forma unei sponsorizări pentru unitatea pe care o conducea. El nu primea bani direct, ci zeci de saci de adeziv de polisteren şi lavabil, sub pretextul că vrea să repare terenul de sport al unităţii.
Inspectorii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) şi cei ai Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI, fostul "Doi şi-un sfert") au descoperit că cimentul solicitat de comandantul Batalionului 3 Jandarmi nu era destinat reparaţiei terenului, ci tencuirii zidurilor vilei sale.
File de dosar
În acest dosar, care a fost instrumentat doi ani de DNA, au dat cu subsemnatul toţi şefii Jandarmeriei Române. Pe 28 decembrie 2011, Lepădatu a fost găsit vinovat de judecători şi condamnat la un an de închisoare cu suspendare.
Pe 6 septembrie 2008, jandarmii din Bucureşti trebuiau să asigure garduri de protecţie la trei manifestări, două concerte şi o acţiune anti-discriminare organizată de către Romani CRISS. Conform legii, pentru astfel de manifestări publice, Jandarmeria asigură gratuit paza, ordinea şi gardurile de protecţie. Cu toate acestea, un ofiţer trimis de lt.col Lepădatu la sediul organizaţiei Romani CRISS le-a spus acestora că, din cauza celor două concerte, Jandarmeria numai are garduri şi pentru manifestarea lor. Ofiţerul le-a explicat reprezentanţilor Romani CRISS că Jandarmeria ar mai avea nişte garduri, dar sunt pe bani.
"Acestea costă 1.200 de lei, dar vă facem o reduc