La Braşov, nouă candidaţi se vor confrunta, la scrutinul din 10 iunie, pentru fotoliul de primar al urbei de sub Tâmpa, ocupat, de două legislaturi, de PDL-istul George Scripcaru, care candidează din partea partidului său pentru un al treilea mandat.
Alţi 12 postulanţi vizează şefia Consiliului Judeţean, deţinută, din 2000, de liberalul Aristotel Căncescu, şi el candidat pentru un nou mandat, de data asta din partea USL, în vreme ce pentru posturile de consilieri locali şi judeţeni au depus liste 17 formaţiuni politice.
Între cei 12 candidaţi la preşedinţia CJ-ului nu figurează însă niciun reprezentant al PDL şi UNPR, cele două partide anunţând că au renunţat la candidaţi proprii pentru a susţine candidatura independentului Nicolae Ţucunel, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov.
De asemenea, UNPR-ul nu are candidat nici pentru postul de primar al Braşovului, fiecare membru sau simpatizant primind „liber” să voteze pentru cine doreşte.
USL, în pragul rupturii
La doar trei zile după lansarea candidaţilor la Primăria şi Consiliul Judeţean Braşov – pesedistul Cătălin Leonte, respectiv liberalul Aristotel Căncescu – „oficiată” sâmbăta trecută de Crin Antonescu, Victor Ponta şi Daniel Constantin, filiala USL Braşov s-a aflat, marţi, în pragul dezintegrării. Motivul: „Atitudinea incalificabilă a d-lui Căncescu, preşedintele PNL Braşov, de totală lipsă de respect pentru PSD prin modul în care s-a comportat cu noi la întocmirea listelor de candidaţi, mai ales pentru Consiliul Judeţean, nu a respectat nimic din protocolul încheiat la nivel naţional, pretinzând mai multe locuri eligibile decât i se cuveneau PNL-ului”, după cum a declarat pentru Gândul şeful PSD Braşov, deputatul Constantin Niţă.
Cearta a durat până seara, când, cu nici patru ore înaintea expirării termenului de depunere al candidaturilor, Niţă a acceptat în