Marți seară, Victor Ponta a anunțat miniștrii care vor face parte din cabinetul său. În ciuda promisiunilor de respectare a legii, de transparență și atitudine, propunerile lui Victor Ponta s-au dovedit a fi cel puțin neinspirate.
Propunerea lui Ponta pentru funcția de ministru delegat pentru strategii guvernamentale, Victor Alistar, este una dintre cele nefericite.
Majoritatea parlamentară fragilă de care se bucură USL coroborată cu neîncrederea românilor în deciziile luate peste capul lor din fotolii căptușite fac ca alegerea unei echipe guvernamentale rezistente să fie o treabă de chirurg politic.
Neatent, Victor Ponta l-a nominalizat pe Victor Alistar în cabinetul său fără a lua în calcul constatarea de incompatibilitate a Agenției Naționale de Integritate (ANI).
„Pisica moartă de la poarta guvernului, pe care Victor Ponta o înghite coaptă, este un alt Victor, Alistar. Personaj dubios, unsuros, cu probleme de incompatibilitate, acest Alistar e numit ministru delegat, o funcţie inventată pentru el, ocupându-se cu „strategii guvernamentale".
Compromisul gros făcut de V. Ponta mă face să mă gândesc la cum ar arăta un guvern Ponta după eventuala câştigare a alegerilor în noiembrie. Dacă acum cuvântul de ordine este „toleranţă zero pentru corupţie şi clientelism", căci USL are nevoie de voturi, atunci când vor avea puterea pe patru ani prin vot popular, Ponta şi ai săi vor da măsura şulfăriei şi combinăgelii de care sunt capabili", a explicat jurnalistul Cristian Tudor Popescu într-un comentariu în ziarul Gândul. Citeşte şi Victor Alistar, numirea care pătează cabinetul Ponta. Incompatibil până în august și acuzat de fals
Mizând pe experiență în detrimentul tinereții, pentru a-și exprima antagonismul față de portocalii până la capăt, Ponta a uitat că experiența duce cu sine un bagaj care atârnă de cele mai multe ori în detrimentul im