La ştrand cu un ochi la bikini şi altul la grătar. Bucureştenii, privaţi de micul electoral, l-au făcut sau şi l-au cumpărat.
Tineretul fără bani a ales bălăceala din ștrandurile Capitalei
Sursa: VLAD STĂNESCU Mamaia o văd la știri
Sursa: VLAD STĂNESCU Muncitorii din Crângași se bucură la grătarele primăriei
Sursa: VLAD STĂNESCU La începutul lui mai, nea Sandu Cocoșatu’ dă în brânci la grătar
Sursa: VLAD STĂNESCU
Doar 500 de bucureşteni au ales ştrandul Dâmboviţa, din Crângaşi să petreacă ziua de 1 Mai. Media de vârstă, ieri la prânz, era de 20 de ani. Singurul grătar, unde micul costa 2,5 lei şi cârnatul 2, n-avea dever. "Nu spun nimic! Întrebaţi pe şefu’, dom Covrig", s-a panicat vânzătorul.
Barmanul a fost mai comunicativ: "Cre’ că am dat un butoi juma de bere şi şaij’ de sucuri". La o masă, doi adolescenţi trăgeau de două beri. "Nu i-am servit! Şi-au adus de acasă...", se scuză, vinovat. Din cele cinci bazine, două erau pline. Biletul costă zece lei în cursul săptămânii şi 15 în weekend.
În foişorul salvamarilor, la umbră, Marilena Melnic, asistentă la spitalul Panduri cu extra-job la ştrand, îşi face siesta: "Am avut doar o julitură la un copil...". Două puştoaice dezinhibate îşi etalează sânii.
"N-am mers la mare de la criză", explică Iuliana. Un şmecher o ia în balon: "Da, lucrează cu băieţii...". Fata se supără: "Mă, băiete, vezi că pe cearşaf e bărbată-miu!".
Grătarul săracilor şi cele ale şmecherilor
Peste drum, lângă Lacul Morii, primăria a dus şapte grătare fixe şi un nene dă încă patru doritorilor, gratis, în schimbul buletinului. E plin de locatarii blocurilor de alături. Se bea bere la pet de doi litri. Părerea e că-i mai bine decât anul trecut, că nu sunt gunoaie.
În Băneasa, la celălalt capăt al Bucureştiu