Fiecare popor are bizareriile lui mai ales când este vorba despre bucătăria sa şi animalele pe care le foloseşte pe post de ingrediente. Dacă asiaticii preferă orezul, spre exemplu, la fel de bine se delectează şi cu carnea de chow-chow, acel câine simpatic pe care noi îl considerăm animal de companie. Descoperă cu ce animale şi insecte, de care noi nu ne-am atinge niciodată, se hrănesc oameni din diverse colţuri ale lumii. Fiecare popor are bizareriile lui mai ales când este vorba despre bucătăria sa şi animalele pe care le foloseşte pe post de ingrediente. Dacă asiaticii preferă orezul, spre exemplu, la fel de bine se delectează şi cu carnea de chow-chow, acel câine simpatic pe care noi îl considerăm animal de companie. Descoperă cu ce animale şi insecte, de care noi nu ne-am atinge niciodată, se hrănesc oameni din diverse colţuri ale lumii.
Viermii de mătase. Pentru bucătăria coreană viermii de mătase sunt un ingredient important. Mulţii locuitori din acestă zonă consideră aceste insecte adevărate delicatase şi îi consumă mărunţiţi şi prăjiţi în ulei.
Şobolanul. În special din cauza sărăciei, dar şi pentru ca au proteine, locuitorii Coreei de Nord mănâncă soşolani fripţi.
Gorila. În Africa, aceste animale sunt pe cale de dispariţie, o parte din populaţia acestui continent vânează această specie pentru hrană. Gorila şi cimpanzeul sunt incluse de sute de ani în meniul culinar african, iar această practică continuă şi în zilele noastre.
Elefantul. Elefantul de pădure – subspecia cea mai ameninţată cu dispariţia – nu este vânat doar pentru fildeş, ci şi pentru carnea sa.
Câinele. Este un lucru obişnuit să se mănânce câine în Asia şi în sudul Pacificului. Câine reprezintă o sursă bogată de nutrienţi. În plus, aceştia sunt mai mari decât şobolanii ceea ce înseamnă că pot hrăni mai mulţi oameni.
Ţestoasa. Unele specii de apă dulce din SUA