În mai puţin de două luni, mandatul de primar al lui Aurel Simionescu se încheie. Campania electorală se apropie, iar edilul e prins cu oraşul în plin şantier. Unii spun că ăsta este un defect, alţii că e un mare avantaj. În Brăila se munceşte, este argumentul celor din urmă. Iar atunci când lucrările vor fi terminate, toate neplăcerile de acum vor fi uitate.
Ce s-a ales după patru ani la conducerea Primăriei şi care sunt proiectele încheiate ori aflate în plină derulare este subiectul pentru care l-am invitat la dialog pe primarul Aurel Simionescu.
- Ne aflăm aproape de finalul unui mandat de primar. Dacă ar fi să trageţi linie, care credeţi că ar fi principalele realizări ale primarului Aurel Simionescu în aceşti patru ani?
- Aşa cum am mai spus, în administraţie, la începutul unui nou mandat se preiau nişte proiecte, chiar dacă le preiei tu de la tine, se realizează nişte proiecte şi trebuie să laşi nişte proiecte, chiar dacă ţi le laşi tu - ţie. Din această perspectivă, cred că deosebit de importantă a fost terminarea lucrărilor în Centrul Istoric, acolo unde s-a desfăşurat proiectul împreună cu Consiliul Judeţean, care a finalizat şi o serie de clădiri de importanţă istorică şi arhitectonică deosebită şi, de asemenea, lucrările în cartierele Chercea şi Radu Negru, unde tergiversările firmei Athena deveniseră proverbiale. Cu toate greutăţile întâmpinate, au fost finalizate lucrările la Staţia de Epurare. Aici a fost, dacă vreţi, şi un succes personal, pentru că nu vreau să repet toată istoria şi toate implicaţiile pe care le-ar fi avut un eşec în acest proiect. Am obţinut finanţarea şi am început două lucrări care, ca şi proiect, (Dorobanţi) sau ca studiu de fezabilitate (Griviţa) existau. Şi vă pot spune că noi putem avea proiecte şi idei, dar important este să existe finanţarea respectivă. Şi acesta este unul din meritele actua