Un nou guvern a venit la conducerea tarii, dar acesta nu schimba prea mult distributia geografica a originii ministrilor. Cu noul Guvern Victor Ponta, Muntenia isi intareste avantajul fata de celelalte regiuni ale tarii in ceea ce priveste numarul de ministri pe care i-a dat tarii, dupa cum rezulta dintr-o analiza realizata de Econtext.
Econtext va prezinta o analiza privind locul de nastere al celor 21 de ministri (20 ministri + premierul Victor Ponta) care au fost propusi in Cabinetul premierului desemnat Victor Ponta.
Singura incertitudine este la nivelul lui Lucian Isar, care a fost nominalizat pentru Mediul de Afaceri. Potrivit unei surse, el s-a nascut in Bucuresti, dar un act care sa certifice acest lucru nu a fost gasit.
Multi dintre ministrii din Guvernul Victor Ponta nu sunt la prima nominalizare pentru un astfel de post, nu ar ocupa pentru prima data un fotoliu de ministru. Printre cei cu state vechi se numara Andrei Marga (Ministru Afaceri Externe), Mariana Campeanu (Ministru Muncii), Dan Nica (Ministru Comunicatiilor), dar sunt si nume noi, cum ar fi Daniel Cosntantin (Ministru Agriculturii), Liviu Marian Pop (Ministru Delegat pentru Dialog Social) sau Lucian Isar (Ministru Delegat pentru Mediul de Afaceri).
Asadar, Muntenia conduce detasat in topul regiunilor care au dat cei mai multi ministri in acest guvern. Mai precis, 9 din cei 21 de ministri s-au nascut intr-un oras din zona Munteniei. Important: am avut in vedere cele opt regiuni istorice ale Romaniei, nu regiunile de dezvoltare.
Muntenia si alte regiuni
Cei noua ministri munteni sunt: Victor Ponta (Bucuresti), Florin Georgescu (Bucuresti), Andrei Marga (Bucuresti), Daniel Constantin (Arges), Corneliu Dobritoiu (Bucuresti), Mariana Campeanu (Teleorman), Rovana Plumb (Bucuresti), Mircea Diaconu (Arges), Lucian Isar (Bucuresti).
De asemenea, exista regiuni car