Curtea de Apel Oradea a decis marţi amânarea judecării contestaţiei în anulare formulate de medicul Călin Leahu împotriva deciziei pronunţată de magistraţii Curţii, prin care milionarul Vasile Lucuţ, patronul Unicarm, a fost achitat într-un proces de ultraj.
Curtea a acceptat solicitarea de amânare a cauzei până pe 15 martie, pentru a-i permite lui Lucuţ, cel mai bogat om din judeţul Satu Mare şi locul 105 în topul Forbes 500 Miliardari 2011, să-şi angajeze un apărător legal. Lucuţ a fost prezent pe holurile Tribunalului însoţit de avocatul Gheorghiţă Mateuţ, însă cei doi nu au pătruns în sala de judecată, iar Mateuţ, cel mai scump avocat din România, nu îl va reprezenta pe milionar în proces.
Lucuţ, care are o avere estimată la 48 - 49 de milioane de euro, a fost achitat, în mod suspect, de CA Oradea, în 2011, printr+un viciu de procedură inventat. Se pare că pentru a obţine anularea sentinţei de condamnare pronunţată de magistraţii sătmăreni şi menţinută, la judecarea apelului, de CA Oradea, Lucuţ a intervenit, prin interpuşi, pe lângă judecătoarea Mihaela Pătrăuş, din cadrul CA Oradea, membră în completul de judecată.
Doi poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale, şeful serviciului, comisarul şef Vlad Boşca şi Felician Jurj, poliţistul anului 2010 în Poliţia Satu Mare, au primit, la jumătatea lunii aprilie, ordine de interzicere a părăsirii ţării, pentru implicarea în achitarea lui Lucuţ. Potrivit DNA, după ce a fost motivat financiar de milionar, prin sponsorizări acordate către Secţia Satu Mare a International Police Association, dar şi cu bani cash, comisarul şef Boşca ar fi intervenit pe lângă şeful BCCO Oradea, soţul judecătoarei Pătrăuş, pentru ca aceasta din urmă, membă în complet, să decidă achitarea.
Citeşte mai multe detalii aici