"Aceasta lege a fost extrem de necesara in acel moment, in conditiile in care Romania se confrunta cu un spor negativ al populatiei, iar piata muncii devenire tot mai dinamica in conditii de concurenta si performanta. Aceste dificultati coroborate cu permanenta problema a nivelului de trai pun practic tinerele mame in situatia de a alege intre a avea un copil si a-si continua activitatea. Prin aceasta lege, am reusit practic sa diminuam riscul financiar pe care o tanara mama si-l asuma in momentul in care decide sa aiba un copil si iese temporar de pe piata fortei de munca. Mai mult, prin acesta lege am reusit sa aplicam cat mai corect principiul echitatii sociale, in raport de contributia fiecarui platitor de taxe si impozite la bugetul de stat."
Din pacate, "Legea mamelor", asa cum a fost denumita de presa, a fost practic abrogata in 2011 de Guvernul Boc, prin acea serie de ordonante care a creat mari nemulturi in randul mamicilor.
Prin legislatia adoptata in 2011 nu numai ca s-au anulat drepturile pe care legea liberalului le acorda, dar practic ne-am intors parca in timp, mamele fiind fortate prin intermediul instrumentului financiar sa revina cat mai repede la locul de munca dupa ce au adus pe lume un copil.
"Aceasta lege a fost extrem de necesara in acel moment, in conditiile in care Romania se confrunta cu un spor negativ al populatiei, iar piata muncii devenire tot mai dinamica in conditii de concurenta si performanta. Aceste dificultati coroborate cu permanenta problema a nivelului de trai pun practic tinerele mame in situatia de a alege intre a avea un copil si a-si continua activitatea. Prin aceasta lege, am reusit practic sa diminuam riscul financiar pe care o tanara mama si-l asuma in momentul in care decide sa aiba un copil si iese temporar de pe piata fortei de munca. Mai mult, prin acesta lege am reusit sa aplicam cat