Restaurantul Noma, din Copenhaga, a fost numit recent cel mai bun din lume, pentru al treilea an consecutiv.
Asezarea pe prima treapta a acestui clasament vine ca o confirmare a talentului bucatarului Rene Redzepi, supranumit si regele bucatariei nordice, relateaza Business Insider.
Pe locurile urmatoare se afla, in ordine: El Celler de Can Roca (Girona, Spania), Mugaritz (San Sebastian, Spania), D.O.M. (Sao Paolo, Brazilia), Osteria Francescana (Modena, Italia), Per Se (New York), Alinea (Chicago, Illinos), Arzak (San Sebastian, Spania), Dinner by Heston Blumenthal (Londra, Marea Britanie) si Eleven Madison Park (New York), care incheie top 10.
Austria, Franta, Suedia, Olanda, Germania, Singapore, Japonia, Australia si Elvetia au si ele reprezentanti in top 30.
Insa ce poti manca atat de deosebit intr-un local incat sa spui ca este restaurantul suprem? Aceeasi publicatie si-a trimis un reprezentant pentru a scrie "de la fata locului".
Intr-adevar, meniul e iesit din tipare, deloc asa cum te-ai astepta. Doar preturile sunt asa cum banuiesti, mari, un vin, de exemplu, care se asorteaza cu aperitivele, costand 170 de dolari, ceea ce, insa, nu e mult pentru buzunarele cunoscatorilor.
Farfuriile sunt mici, iar felurile de mancare nu sunt deloc usor de recunoscut. In imagine, muschi fript (si nu de proveninta animala) si ciuperci.
Ce poate fi mai simplu si mai gustos decat un soric de porc crocant, servit ca gustare?
Mini-fursecuri cu branza, servite din cutii decorative, de pe vremea bunicilor.
Lapte caramelizat cu ficat de cod
Cartofii cu ficat de pui pot lua absolut orice forma.
Prajituri nordice, construite in jurul unui peste, o specialitate Noma
Cosul de