Când transpirăm, eliminăm o mare parte din toxinele acumulate în organism, acesta fiind un fenomen normal, care permite reglarea temperaturii corpului. Dacă transpiraţia este abundentă şi urât mirositoare, este foarte neplăcut atât pentru tine, cât şi pentru cei cu care intri în contact. Liliana Simidon, specialistul Libertăţii, îţi spune ce remedii te pot ajuta să rezolvi problema. Când transpirăm, eliminăm o mare parte din toxinele acumulate în organism, acesta fiind un fenomen normal, care permite reglarea temperaturii corpului. Dacă transpiraţia este abundentă şi urât mirositoare, este foarte neplăcut atât pentru tine, cât şi pentru cei cu care intri în contact. Liliana Simidon, specialistul Libertăţii, îţi spune ce remedii te pot ajuta să rezolvi problema.
Atunci când transpiraţia devine excesivă (hiperhidroză), aceasta se transformă în- tr-o sursă de complexe şi într-un adevărat handicap social. Câteva din cauzele transpiraţiei în exces sunt: emoţii greu de stăpânit, dereglări funcţionale ale organelor interne, hipertiroidie, boli de plămâni, cardiopatii, dar şi transpiraţii nocturne. Unele persoane transpiră pe toată suprafaţa corpului, pe când alţii doar în palme, la subraţ, pe faţă şi pe picioare. Transpiraţia e alcătuită din 99% apă şi 1% sare, ea neavând miros în sine. Dar bacteriile care trăiesc pe suprafaţa pielii conferă acesteia un miros neplăcut.
Băi cu apă caldă în care ai pus infuzii din următoarele plante:
Încearcă şi pulberea de salvie sau bicarbonatul de sodiu, aplicate direct pe locurile unde transpiraţia este mai intensă.