In mod evident a venit vara. In consecinta schimbarea regimului alimentar cu o dieta de vara este nu doar necesara, dar si foarte utila pentru sanatatea ta.
Daca in perioada rece, temelia o constituie proteinele si grasimile, in perioada calda a anului esentiale sunt alimentele usoare care aduc minerale si vitamine, dar care vin si cu proteinele si grasimile esentiale pentru organism, de preferat din surse vegetale.
Regula spune ca trebuie sa consumam cel putin 500 de grame de legume, iar in dieta de vara acest barem este foarte usor de atins. Salatele in orice combinatie, legumele fierte la abur, fructele si semintele sunt baza dietei de vara, scrie Webmed. La toate acestea se adauga branzeturi degresate si cat mai putin sarate, pentru un aport sanatos de calciu si alte minerale, dar si cereale integrale care raman prima alegere pentru micul dejun si care completeaza dieta de vara.
Rosii, castraveti si ardei
O mentiune speciala merita rosiile, ardeii si castravetii. Toate acestea incep sa apara, inclusiv din productii autohtone, in piete. Rosiile, in principal, dar si ardeii aduc cel mai puternic antioxidant - licopenul - care lupta impotriva imbatranirii, care combate problemele cardiovasculare si previne aparitia celulelor canceroase. In plus rosiile, ardeii si castravetii au proprietati anticelulitice recunoscute si sunt legumele de baza ale dietei de vara.
Trebuie spus ca licopenul care exista in toate fructele si legumele rosii este un mediator al bronzului frumos. Iar toate astea cu foarte putine calorii si multa apa naturala. O rosie medie, de exemplu, este saraca in carbohidrati, are doar are 30 de calorii, si asigura 40% din vitamina C si 20% din vitamina A necesara pentru o zi intreaga.
In ceea ce priveste fructele, sezonul la capsuni s-a deschis. Urmeaza caisele si piersicile, merele s