Preturile alimentelor au scazut in aprilie, dupa ce au cunoscut un avans in primul trimestru al anului, insa ingrijorarile cu privire la rata inflatiei persista pe fondul scumpirii boabelor de soia.
Indexul preturilor alimentelor, care masoara lunar schimbarile de pret pentru un cos de alimente care include cereale, oleaginoase, lactate, carne si zahar, a fost de 214 puncte in aprilie, in scadere fata de indicele din martie, de 214 puncte, a anuntat Organizatia pentru Agricultura si Alimente din cadrul ONU, potrivit Reuters.
Preturile au scazut ca urmare a ieftinirii cu 2,5% a porumbului, cu 1% a graului si cu 5% a zaharului, care au contrabalansat majorarea cu 2,2% la uleiuri vegetale.
"Preturile vor ramane, probabil, sub o presiune de scadere in urmatoarele cateva luni", a declarat Abdolreza Abbassian, economist al Organizatie pentru Alimente si Agricultura, adaugand ca vremea ramane un factor critic.
Totusi, pretul boabelor de soia, aflat la cel mai ridicat nivel din iulie 2008, poate creste in continuare ca urmare a proviziilor reduse, si poate determina scumpirea porumbului.
Preturile alimentelor au scazut in aprilie, dupa ce au cunoscut un avans in primul trimestru al anului, insa ingrijorarile cu privire la rata inflatiei persista pe fondul scumpirii boabelor de soia.
Indexul preturilor alimentelor, care masoara lunar schimbarile de pret pentru un cos de alimente care include cereale, oleaginoase, lactate, carne si zahar, a fost de 214 puncte in aprilie, in scadere fata de indicele din martie, de 214 puncte, a anuntat Organizatia pentru Agricultura si Alimente din cadrul ONU, potrivit Reuters.
Preturile au scazut ca urmare a ieftinirii cu 2,5% a porumbului, cu 1% a graului si cu 5% a zaharului, care au contrabalansat majorarea cu 2,2% la uleiuri vegetale.
"Pre