Fost consilier al lui Băsescu, pe când acesta era primar al Capitalei, Theodor Berna este cunoscut ca fiind unul dintre “regii asfaltului”, la concurenţă cu Dorinel Umbrărescu, Costel Căşuneanu, Nelu Iordache şi Dan Besciu. Theodor Berna deţine 99,98% din acţiunile societăţii Tehnologica Radion, cunoscută ca fiind abonată la banii statului. Majoritatea contractelor derulate de firmele lui Berna sunt încheiate cu Primăria Capitalei sau cu primăriile de sector, cu administraţiile judeţene, precum şi cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România. Tehnologica Radion a fost înfiinţată în 1999 şi avea ca obiect de activitate extracţia şi prepararea minereurilor feroase, însă din 2002 s-a reprofilat pe asfaltări. Tehnologica Radion a început să prospere după ce Băsescu a câştigat Primăria Capitalei. Astfel, firma a ajuns în 2004 să aibă de zece ori mai mulţi angajaţi decât în 1999, ajungând la 170, iar cifra de afaceri era de 25 de ori mai mare decât în ’99. Firma lui Berna a lucrat bine cu Primăria Capitalei şi în mandatul lui Adriean Videanu. Colaborarea strânsă cu Primăria Capitalei i-a pavat drumul şi către alte instituţii ale statului din restul ţării.
În perioada 2008-2012, Tehnologica Radion a încheiat 35 de contracte cu statul, a căror valoare este de aproximativ 280 de milioane de lei.
Contractele încheiate cu instituţiile statului au făcut dintr-o firmă de apartament, cu o cifră de afaceri derizorie, cum era Tehnologica Radion, o firmă prosperă, a cărei cifră de afaceri ajunge anual la circa 250 de milioane de euro. Evoluţia cunoscută de firma Tehnologica Radion l-a transformat pe Theodor Berna un important om de afaceri, a cărei avere a ajuns de la 500.000 de dolari în 1998 la peste 60 de milioane de euro acum.
Negoiţă, “sponsorul” lui Berna
Începând din 2007, Tehnologica Radion a devenit firma de casă a primarului