Interesul naţional şi, mai ales, problema unităţii naţionale nu ar trebui să fie modificate, în funcţie de cum se schimbă forţele politice care formează Puterea, la Bucureşti.
Nici un cabinet de miniştri de la Bucureşti nu şi-a schimbat politica vizavi de Republica Moldova, în ultimii 15 ani. Şi, cu toate acestea, după moţiunea de cenzură care a modificat echilibrul de forţe în Executivul (dar şi în Legislativul) României, la Chişinău, a început să apară un “curent de opinie”, care, manifestându-se cu deosebire pe forumuri, pune la îndoială relaţiile normale, frăţeşti, dintre cele două maluri ale Prutului.
De data aceasta, atacurile la adresa conducerii României nu mai vin de la Moscova, via Chişinău, ci de la Bucureşti, via Chişinău. De cinci zile, forumurile publicaţiilor din Republica Moldova sunt pline de atacuri murdare, minciuni şi instigări. Cetăţenii din stânga Prutului sunt îndemnaţi să se grăbească să îşi recapete cetăţenia română, pentru că “la Bucureşti, au venit comuniştii la putere” şi vor stopa procesul. O altă temă preferată a “nacealnicilor” dirijaţi din Bucureşti este aceea că România va abandona Republica Moldova în braţele Moscovei.
Sau că PSD de la Bucureşti este acelaşi lucru cu PSD-ul filorusului Şelin de la Chişinău. O minciună sfruntată, care poate fi demontată foarte simplu. Recent, după ce a deschis o filială pentru diaspora şi la Chişinău, Partidul Social Democrat din România l-a acuzat public pe Şelin că i-a furat brand-ul şi că plagiatul a fost făcut pentru obţinerea de dividende politice. Referindu-se la PSD-ul lui Şelin, Cristian Rizea spunea în februarie că acesta foloseşte din imaginea familiei social-democraţilor, dar nu are nimic în comun cu ea. “Ei nu fac parte din familia social-democrată la nivel internaţional, nu împărtăşesc valori europene. Acea formaţiune este un satelit şi o marionetă a Partidului Comuniş