Autorizaţia de construcţie trebuie modificată şi este nevoie de obţinerea terenului, de la Romsilva, pe care să fie amplasate rezervorul şi aducţiunile de apă.
O problemă la care nimeni nu s-a gândit până acum, ridică pârtia de schi de la Vidra. Este nevoie de un surplus de apă tehnologică pentru producerea de zăpadă artificială pentru pârtie, pentru instalaţiile din camera de comandă şi garajul telegondolelor, precum şi de apă pentru clădirea destinată parcării autoturismelor. „În urma probelor la instalaţiile puse în funcţiune s-a constatat că variaţiile în nivelul acumulării de apă de la lacul Vidra, pot crea dificultăţi în asigurarea liniară a sursei de apă tehnologică. De aceea, după consultarea cu specialiştii, am optat ca sursa de apă tehnologică să fie asigurată prin captarea izvoarelor Miru şi Latoriţa, aflate la nivel superioar de înălţime. În astfel de condiţii, nu va fi nevoie de echipamente de pompare, mari consumatoare de energie, apa urmând să ajungă în rezervor prin cădere", a spus dr. ing. Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.
Se modifică autorizaţia de construcţie
Rezervorul va avea o capacitate de 5.000 de litri, iar terenul unde vor fi amplasate atât rezervorul cât şi aducţiunile de apă aparţine Romsilva. „Termenul de finalizare a amenajării turistice nu va fi decalat. Rămâne tot în toamna lui 2012. Am dispus să se acţioneze în regim de urgenţă pentru modificarea autorizaţiei iniţiale de construcţie, pentru obţinerea avizului de gospodărire a apelor şi revizuirea acordului de mediu şi legiferarea regimului funciar al terenului pe care se vor amplasa rezervorul şi aducţiunile", a mai spus Ion Cîlea. Noile „retuşuri" nu presupun sume foarte mari, ele urmând să fie făcute din banii destinaţi lucrărilor de amenajare turistică a zonei.