În primă fază, aici vor putea fi adăpostiţi 2.000 de câini, dar în timp vor mai fi construite alte 8.000 de locuri, adăpostul fiind astfel cel mai mare din Europa. Dog Town este organizat chiar ca un orăşel, cu străzi precum Strada Rex şi pieţe ca Piaţa Patrocle.
"Este ceea ce am visat de ani întregi şi probabil ce au visat şi alţii care dădeau din gură şi nu puteau să facă nimic. Este structura care lipsea. Primăria se apucă să adune căţeii împreună cu primarii de sector, în aşa fel încât să nu mai fie în faţa blocurilor, în faţa policlinicilor, în parc, în zone de periculozitate pentru copii şi adulţi", a declarat primarul general Sorin Oprescu. Adăpostul a fost ridicat cu fonduri ale ONG-urilor şi ale voluntarilor, şi nu din bani publici, aşa cum şi-ar fi dorit Oprescu, fiindcă majoritatea PDL din Consiliul General al Municipiului Bucureşti s-a opus propunerii.
Adăpostul se întinde pe o suprafaţă de 8,4 hectare, fiecare dintre cuştile în care vor fi ţinuţi câinii urmând să aibă legătură cu exteriorul. Mai mult, animalele vor putea fi urmărite non-stop, prin intermediul internetului, imaginile video urmând să fie transmise pe un site special. În primă fază, aici vor putea fi adăpostiţi 2.000 de câini, dar în timp vor mai fi construite alte 8.000 de locuri, adăpostul fiind astfel cel mai mare din Europa. Dog Town este organizat chiar ca un orăşel, cu străzi precum Strada Rex şi pieţe ca Piaţa Patrocle.
"Este ceea ce am visat de ani întregi şi probabil ce au visat şi alţii care dădeau din gură şi nu puteau să facă nimic. Este structura care lipsea. Primăria se apucă să adune căţeii împreună cu primarii de sector, în aşa fel încât să nu mai fie în faţa blocurilor, în faţa policlinicilor, în parc, în zone de periculozitate pentru copii şi adulţi", a declarat primarul general Sorin Oprescu. Adăpostul a fost ridicat cu fonduri ale