Fie ca este vorba de respiratia de dimineata, care nu te lasa sa iti saruti partenerul pasional, sau de o halena persistenta, fiecare s-a confruntat cu mirosul neplacut al cavitatii bucale, fara sa stie cum sa-l previna sau estompeze.
Pentru unii este de ajuns un periaj si folosirea atei dentare, pe cand altii vor avea nevoie de detartraj si o curatare profesionista facuta la cabinetul dentistului, prin care sa se indeparteze placa si tartrul lipite in timp de dantura.
In mod ocazional, gura poate sa aiba un miros neplacut si din cauza problemelor gastrointestinale, ale plamanilor sau a unei infectii. Si infectiile sinusurilor sau diabetul pot sa duca la aceste simptome, conform How Stuff Works. Ce poti face pentru a scapa de problema? Iata cateva solutii:
Foloseste periuta si ata dentara
Gura ta contine milioane de bacterii, care se inmultesc cu fiecare secunda. Dintre acestea, sunt unele ce nu pot sa fie tinute la distanta. Este important sa iti mentii cavitatea bucala curata, caci resturile de mancare ramase in ea devin alimente si pentru bacterii. Spala-te de cel putin doua ori pe zi si foloseste ata dentara o data.
Curata-ti limba
Cercetatorii cred ca unele bacterii, in special cele aflate la baza limbii, aproape de gat, protejeaza de respiratia rea. Totusi, multiplicate peste masura, ele incep sa aiba un efect chiar mai rau decat suratele lor care si-au gasit alt loc in cavitatea orala.
Curata-ti si limba atunci cand te speli pe dinti, astfel incat sa indepartezi pielea moarta, resturile de mancare, bacteriile si oricare alte impuritati.
Ramai hidratat
De multe ori se intampla ca respiratia urat mirositoare de dimineata sa fie cauzata de uscarea gurii pe timpul noptii, cand este secretata o cantitate mai mica de saliva. Astfel, dimineata mergi la baie si spa