Cand o companie producatoare de bere decide sa se implice consistent in sponsorizarea unui festival de muzica important, ce "mananca" un buget anual de cel putin 1 milion de euro, urmareste mai mult decat vanzarile din cadrul evenimentului. Vezi intr-un material DailyBusiness.ro la ce nivel de profitabilitate se afla asocierea dintre muzica si un brand de bere.
In ultimii 4 ani, Tuborg GreenFest in Romania a insemnat o investitie de peste 2 milioane de euro.
Suma include organizarea sau asocierea cu festivaluri de renume, campaniile de comunicare si cheltuielile logistice aferente, potrivit lui Doron Zilberstein, vice-presedintele de marketing URBB.
Inca de la intrarea in Romania, muzica a fost o directie principala de comunicare in cazul Tuborg, sustinuta prin implicarea in evenimente de gen si asocierea cu muzicieni internationali.
In scopul asocierii mai usoare a marcii cu muzica, s-au creat si cele 2 platforme - Tuborg GreenFest si TuborgSound.
Romania a ajuns pe harta evenimentelor Tuborg GreenFest, alaturi de festivaluri precum Exit (Serbia), cel mai mare festival de muzica din Europa de Est, Glastonbury (UK), Roskilde (Danemarca) sau Sunburst din Malaezia.
Intrebat de DailyBusiness.ro cat de profitabila este asocierea dintre bere si muzica, reprezentantul Tuborg a raspuns ca "o asociere de acest gen nu se traduce in cifre, ci in parametri de imagine, precum cunoasterea marcii sau asocierea directa pe care consumatorii o fac intre brand si muzica sau valorile marcii".
Asadar, profitabilitatea de pe urma frecventei unui eveniment precum un festival de muzica de proportii tine de valente de comunicare care isi spun cuvantul in timp. Procesul prin care se realizeaza atasamentul fata de brand se face pe termen lung si e cu atat mai sigur, cu cat brandul respectiv se asociaza cu o a