Exista persoane care nu pun gura pe carne, iar motivul nu e acela de a incerca, cu tot dinadinsul, sa fie speciale. Pur si simplu genetica are un cuvant de spus.
Conform unui studiu recent realizat la Universitatea Duke, din Carolina de Nord, persoanele care au gena OR7D4 percep un cu totul alt gust si miros al carnii, in special a celei de porc. Un amestec deloc apetisant de ceapa si urina, conform Daily Mail.
Aceste mirosuri si acest gust exista, insa nu sunt percepute de toata lumea, spun oamenii de stiinta implicati in studiu. Unul dintre compusii care raman de nedetectat de catre marea majoritate este androstenonul, care se gaseste in concentratie mare in carnea de porc.
Cercetarea nu face decat sa arate ca alegerile noastre culinare nu sunt deloc intamplatoare.
Exista persoane care nu pun gura pe carne, iar motivul nu e acela de a incerca, cu tot dinadinsul, sa fie speciale. Pur si simplu genetica are un cuvant de spus.
Conform unui studiu recent realizat la Universitatea Duke, din Carolina de Nord, persoanele care au gena OR7D4 percep un cu totul alt gust si miros al carnii, in special a celei de porc. Un amestec deloc apetisant de ceapa si urina, conform Daily Mail.
Aceste mirosuri si acest gust exista, insa nu sunt percepute de toata lumea, spun oamenii de stiinta implicati in studiu. Unul dintre compusii care raman de nedetectat de catre marea majoritate este androstenonul, care se gaseste in concentratie mare in carnea de porc.
Cercetarea nu face decat sa arate ca alegerile noastre culinare nu sunt deloc intamplatoare.