Tudor Şerban, consilierul ministrului interimar al Economiei Lucian Bode, nu a mai fost ales astăzi director general la Nuclearelectrica.
Fondul Proprietatea a considerat "inacceptabilă" situaţia, consiliul de administraţie considerând în final că nu mai este necesar să dea un vot pe acest subiect. Reamintim, Jurnalul Naţional a scris ieri că pe ultima sută de metri a cabinetului Ungureanu, companiile energetice din subordinea Economiei au început să convoace consilii de administraţie pentru a demara procedurile de alegere ale managerilor privaţi. Sub aceasta se masca, în fapt, intenţia ca directorii şi membri actuali ai CA-urilor să nu mai poată fi schimbaţi o dată cu instalarea Guvernului Ponta, ci doar la alegerea succesorilor lor profesionişti.
Şerban a afirmat ieri că a fost propus în urmă cu mai multe luni pentru a prelua locul lăsat vacant de către Pompiliu Budulan, care şi-a dat demisia toamna trecută, în urma unui scandal legat în care a fost acuzat că şi-a angajat fiica pe un post de director tehnic.
Nuclearelectrica este al doilea producător de energie din România, furnizează circa 18% din consum şi este controlată de stat, prin Ministerul Economiei. Fondul Proprietatea deţine aproximativ 10% din companie. Un alt procent de 10% va fi listat pe bursă în luna octombrie, potrivit scrisorii de intenţie încheiată cu Fondul Monetar Internaţional (FMI). Tudor Şerban, consilierul ministrului interimar al Economiei Lucian Bode, nu a mai fost ales astăzi director general la Nuclearelectrica.
Fondul Proprietatea a considerat "inacceptabilă" situaţia, consiliul de administraţie considerând în final că nu mai este necesar să dea un vot pe acest subiect. Reamintim, Jurnalul Naţional a scris ieri că pe ultima sută de metri a cabinetului Ungureanu, companiile energetice din subordinea Economiei au început să convoace consilii de