Artă, fotbal, comunism
"Visul lui Adalbert" (foto 1) în regia Gabriel Achim va intra în cinematografe azi, 4 mai 2012. Este o comedie neagră bazată pe o întâmplare petrecută într-o uzină comunistă din anii ă80. E 8 mai 1986, ziua aniversară a Partidului Comunist Român. Au trecut mai puţin de două săptămâni de la explozia de la Cernobâl şi o noapte de când Steaua Bucureşti a câştigat Cupa Campionilor la Sevilla. În acestă atmosferă festivă, Iulică Ploscaru (Gabriel Spahiu), un sub-inginer responsabil cu protecţia muncii, încearcă să-şi etaleze veleităţile artistice, experimentând pe nervii şi resursele partidului noi tehnici de filmare a materialelor de protecţie a muncii.
Actul artistic al tovarăşului Ploscaru este întrerupt de o veste proastă: unul dintre muncitori tocmai îşi pierde o mână la strung în timp ce făcea pe şest cuţite artizanale .
Remarcat de presa internaţională de specialitate, "Visul lui Adalbert" este o abordare proaspătă şi comic-nostalgică a unor momente importante petrecute în România anilor ă80, a cărei distribuţie îi aduce laolaltă pe: Gabriel Spahiu, Doru Ana, Ozana Oancea, Anca Androne, Paul Ipate, Alina Berzunţeanu, Mimi Brănescu, Adrian Văncică, Coca Bloos, Mircea Rusu, Viorel Comănici, Adrian Ciglenean, Violeta Haret-Popa, Ana Maria Moldovan, Cristi Balint, Dan Ivanesei, Vitalie Bichir şi Bogdan Marhodin. Figuraţia a fost impresionantă şi a adunat sute de oameni din Mizil şi Ploieşti care au apărut pentru prima oară într-un film de lung metraj. Filmările au durat 5 săptămâni în perioada 2010-2011 şi s-au desfăşurat în Mizil, Ploieşti, Bucureşti şi Bran.
Ştefan Constantinescu invitat la Cannes
Filmul "Cină în Familie" în regia artistului Ştefan Constantinescu a fost selectat pentru secţiunea Semaine de la Critique a festivalului de la Cannes. Ştefan Constantinescu este un artist vizual şi cineast