În Timişoara, preţul mediu cerut în prezent pentru apartamentele scoase la vânzare este mai mare decât în urmă cu 12 luni
Imobiliare.ro: În prezent, asistăm în mod paradoxal la o rezistenţă din partea proprietarilor
Apartamentele şi-au continuat scăderea la nivel naţional, unde s-a înregistrat o ieftinire de 4,3% a preţurilor
În majoritatea oraşelor ţării, preţurile apartamentelor şi-au continuat scăderea, potrivit indicelui imobiliare.ro, care arată că, în luna aprilie, apartamentele la nivel naţional s-au ieftinit cu 4,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Totuşi, pentru prima dată de la începutul crizei imobiliare, asistăm la o premieră: în Timişoara, atât pe segmentul nou, cât şi pe cel vechi, preţul mediu cerut în prezent pentru apartamentele scoase la vânzare este mai mare decât în urmă cu 12 luni.
În ultima lună, evoluţiile au fost diferite de la un oraş la altul, astfel încât dacă în Timişoara sau Ploieşti au fost înregistrate scăderi, în Cluj-Napoca preţurile apartamentelor au crescut în ultima lună.
"Deşi nu există niciun motiv real pentru care oferta să nu se ajusteze în continuare în conformitate cu cererea, preţurile apartamentelor pe anumite categorii se menţin de la începutul anului, ba chiar pe alocuri cresc uşor de la o lună la alta. În prezent, asistăm, în mod paradoxal, la o rezistenţă din partea proprietarilor, care nu ştiu dacă mai poate dura pentru mult timp, în condiţiile în care volumul clienţilor solvabili pe actuala formulă a programului Prima Casă pare să fie aproape de epuizare", a declarat Adrian Erimescu, directorul general al imobiliare.ro.
În ciuda unui început promiţător de an pentru proprietarii din Timişoara, luna aprilie a adus preţuri mai mici pe piaţa rezidenţială din cel mai mare oraş din vestul ţării. Apartamentele din acest oraş s-au ieftinit cu 0,7% în ultimele treizeci de zil