Guvernul Ponta a finalizat și depus programul de guvernare la parlament. Documentul menționează că salariile bugetarilor vor fi reîntregite anul acesta la nivelul din iunie 2010, odată cu restituirea sumelor reținute fără bază legală pensionarilor pentru CAS.
Viitorul guvern se mai angajează să respecte și să continue aplicarea prevederilor din acordurile cu partenerii externi, UE, FMI, Banca Mondială. Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se reunesc, în această dimineață, pentru a stabili calendarul audierilor miniştrilor nominalizaţi la comisiile parlamentare de specialitate, precum şi data şedinţei de plen în care Guvernul urmează să solicite votul de învestitură.
Ministrul delegat propus pentru relaţia cu Legislativul, social-democratul Mircea Duşa, a depus joi seară, la Parlament, lista cu miniştrii care urmează să facă parte din Guvernul Ponta şi programul de guvernare.
Cel mai probabil luni vor avea loc atât audierile în comisiile de specialitate, cât şi şedinţa de plen comun în care va fi votat Guvernul.
Programul propus de Cabinetul Ponta cuprinde 17 capitole, fiind stabilite, având în vedere perioada scurtă de timp în care va exercita guvernarea, cinci priorităţi esenţiale. Este vorba despre: respectarea legilor, fără excepţii, fără derogări sau scuze; repararea inechităţilor sociale; implementarea unei viziuni economice de lungă durată, care să ofere predictibilitate, locuri de muncă şi să protejeze resursele naturale ale ţării; depolitizarea administraţiei publice - doar miniştrii şi secretarii de stat vor fi numiţi şi sprijiniţi politic; toleranţă zero faţă de corupţie şi clientelism şi continuarea eforturilor pentru atingerea obiectivelor din Mecanismul de Cooperare şi Verificare.
Programul de guvernare al Guvernului Ponta anunţă drept prioritate în domeniul finanţelor pub