Primăria Craiova nu a fost în stare ani buni să atragă fonduri gratuite de la guvern de 1,8 milioane de lei pentru modernizarea Grădinii Zoologice din Parcul „Romanescu“, în timp ce autorităţile din Slatina au atribuit deja contractul unei firme, ce-i drept, în urma unei licitaţii suspecte.
În anul 2007, guvernul a decis să aloce fonduri pentru modernizarea a 14 grădini zoologice din ţară, în aşa fel încât acestea să atingă standardele europene de mediu cerute. Valoarea totală a investiţiilor era la acel moment de 130 de milioane de lei (aproximativ 38 de milioane de euro). Finanţarea era asigurată în proporţie de 75% de la bugetul de stat, iar restul de 25% urma să fie asigurat de autorităţile locale.
Potrivit actului normativ aprobat de guvern (HG. nr. 1500/2007), erau vizate la acel moment Grădinile şi Parcurile Zoologice din Oradea, Braşov, Reşita, Turda, Craiova, Pădurea Gârboavelor, Hunedoara, Târgu Mureş, Slatina, Ploieşti, Rădăuţi, Timişoara, Bârlad şi Râmnicu Vâlcea.
În prezent, majoritatea acestor grădini şi parcuri au obţinut fondurile de la guvern, administraţiile locale au alocat banii de la bugetul local, iar modernizarea şi reconfigurarea acestora a şi demarat. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Craiova. „În anul 2007, în luna decembrie a existat o hotărâre prin care Ministerul Mediului a decis să dea bani pentru lucrările de reamenajare a Grădinii Zoologice din Craiova, alături de altele din ţară. Noi urma să primim 1,8 milioane de lei, adică 75% din totalul costurilor, restul urmând să fie suportat de primărie, adică 600.000 de lei. Atunci s-a făcut proiectul privind modernizarea şi extinderea parcului zoo, s-a întocmit studiul de fezabilitate, s-au stabilit indicatorii tehnico-economici conform preţurilor de la acea dată. Astfel întocmită, documentaţia a fost trimisă la minister“, a explicat Ion Petre, directorul RAADPFL, regia