În Bucureşti, doar unul din trei copii cu boli cardiovasculare pot beneficia anual de intervenţii medicale şi tratament adecvat într-o clinică de specialitate. Este o statistică sumbră a Ministerului Sănătăţii, care reflectă, din păcate, realitatea din Capitala României.
În aceste condiţii, autorităţile locale din sectorul 1 au demarat lucrările la cea mai mare clinică de chirurgie cardiovasculară pediatrică care va fi amenajată în incinta Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu".
Boala cardiovasculară va deveni „ucigaşul numărul unu" la nivel mondial
Noua clinică - pentru construirea căreia primăria sectorului 1 a alocat un buget de 15,2 milioane de euro - va fi funcţională începând de anul viitor şi va asigura tratament de specialitate pentru toţi copiii cu boli cardivasculare.
Clinica va avea o capacitate de 110 paturi dispuse pe patru niveluri. Parterul va funcţiona ca unitate de primiri urgenţe, diagnostic, internări-cameră de gardă şi laboratoare de analize medicale, etajele 1 şi 2 vor avea funcţiuni de spitalizare pe categorii de vârstă - sugari, preşcolari, şcolari; etajul 3 va fi destinat blocului operator septic şi secţiei A.T.I. adiacente, iar etajul 4 va fi ocupat de un bloc operator aseptic + secţia A.T.I.
La subsolul clădirii - dispus pe două niveluri - vor fi amenajate locuri de parcare (atât pentru vizitatori cât şi pentru personalul medical), precum şi spaţiile tehnice necesare bunei funcţionări a clinicii.
Factorii de risc cardiovascular: mituri şi percepţii greşite. Tu cât eşti de expus?
În acelaşi timp, investiţiile pentru modernizarea şi extinderea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" continuă, anul acesta, cu lucrări de investiţii pentru consolidarea şi refuncţionalizarea corpurilor de clădire "G".
În Bucureşti, doar unul din trei copii cu boli cardi