Primele relatări de la sediul Băncii Naţionale, unde se desfăşoară în acest moment negocieri cu FMI şi Cabinetul desemnat, arată că partea română nu acceptă privatizările propuse în anii trecuţi de misiunea Fondului Monetar.
Potrivit unor surse apropiate negocierilor, partea română ar vrea să se oprească toate privatizările aflate acum în diverse stadii, cum ar fi Hidroelectrica, Transelectrica etc.
În ceea ce priveşte contractele băieţilor deştepţi, acestea vor fi renegociate sau chiar reziliate în această vară.
Aceleaşi surse mai arată că reprezentanţii FMI n-ar fi tocmai de acord cu reducerea TVA la alimentele de bază, propusă de partea română
UPDATE Georgescu: Sâmbătă se va discuta despre măririle salariilor şi despre bugete
Florin Georgescu a spus că astăzi s-a discutat timp de 4-5 ore cu delegaţia FMI şi au reuşit să parcurgă doar o treime din programul de guvernare, urmând ca cea mai importantă parte să se discute mâine. "Cel mai probabil se va discuta tot mâine şi despre măririle salariiale şi despre bugete. Sperăm ca reprezentanţii FMI şi BM să fie înţelegători cu această decizie, întrucât propunerile părţii române nu vin să arunce în aer deficitul bugetar şi nu pun în pericol stabilitatea financiară", a mai spus Georgescu, ministrul de Finanţe care va fi investit luni.
În ceea ce priveşte oprirea privatizărilor, Georgescu a spus că acestea nu vor fi blocate. "Nu se va amâna nimic şi nu se va ieşi din parametrii de stabilitate economică", a mai spus Florin Georgescu.
Guvernul va respecta toate prevederile privind privatizarea care vor fi convenite la aceste negocieri, a afirmat ministrul desemnat pentru Finanţe, Florin Georgescu, întrebat dacă Cabinetul Ponta va stopa procesul de privatizare.
"Se respectă toate prevederile negociate, în condiţiile în care se actualizează, pentru că unele s-au realizat, altele nu