Chiar dacă Braşovul se consideră un judeţ turistic, datele publicate de Institutul Naţional de Statistică nu sunt tocmai roz. Anul trecut, unităţile de cazare din judeţ au avut un grad de ocupare de 22,9%, iar timpul petrecut de un turist în Braşov a fost de 1,9 zile. „Aceste date nu relevă altceva decât falimentul acestui domeniu şi că în Braşov se practică doar turismul de weekend sau de circuit“, a explicat prim-vicepreşedintele PSD Braşov, Cătălin Leonte.
Acesta este de părere că Braşovul are nevoie de o preocuparea mai mare din partea autorităţilor în ceea ce priveşte promovarea obiectivelor turistice din judeţ, dar şi de unele investiţii. Uniunea Social Liberală (USL) a pus la punct un program pe componenta de turism pentru a creşte numărul celor care vizitează Braşovul sau îşi petrec vacanţele în judeţ.
Centru cu aer medieval
USL îşi propune renovarea tuturor faţadelor din centrul Braşovului şi punerea lor în valoare printr-un modern sistem de iluminat arhitectural, şi introducerea zonei în patrimoniul UNESCO. „Vrem să creăm acel concept de muzeu viu, centrul istoric să aibă aerul medieval de altădată, dar să încercăm să-i atragem pe turişti şi prin organizarea mai multor evenimente cu caracter cultural sau sportiv. Totodată, Primăria Braşov ar trebui să se implice mai mult în promovarea staţiunii Poiana Braşov la târgurile internaţionale de turism, atâta timp cât vrem să concurăm cu staţiuni din Austria“, a explicat Leonte.
Axaţi pe turismul montan
Acesta este de părere că în Poiană ar fi trebuit amenajat mai multe pârtii destinate începătorilor, fiindcă agenţiile de turism britanice alegeau locaţia tocmai pentru că existau zone foarte bune pentru a învăţa acest sport, însă, în ultima vreme, strategia edililor a fost de a desfiinţa pârtiile pentru începători. „Turismul montan trebuie să se dezvolte prin marcarea traseelor, dar şi