Parcă nu există fructe de primăvară mai delicioase decât căpşunele şi abia aştepţi să apară în pieţe şi magazine pentru a te desfăta cu gustul lor! Noi îţi spunem azi cum le poţi transforma în nişte deserturi dichisite, cu care să-ţi răsfeţi familia sau prietenii invitaţi la masă. Parcă nu există fructe de primăvară mai delicioase decât căpşunele şi abia aştepţi să apară în pieţe şi magazine pentru a te desfăta cu gustul lor! Noi îţi spunem azi cum le poţi transforma în nişte deserturi dichisite, cu care să-ţi răsfeţi familia sau prietenii invitaţi la masă.
Ingrediente: 750 g căpşune, 10 cuburi de gheaţă, zeama de la o lămâie.
Mod de preparare: se spală căpşunele şi se curăţă de codiţe, păstrându-se câteva cu frunzuliţele intacte pentru decor. Cele curăţate se taie mărunt şi se pun în blender. Cuburile de gheaţă se pun într-o pungă, se sparg cu ciocanul pentru sniţele, apoi se pun în blender împreună cu zeama de lămâie şi se mixează. Sucul se împarte în trei pahare, se decorează cu căpşune întregi şi se serveşte imediat.
Ingrediente: 250 g spanac proaspăt cu frunze mici (o legătură), 250 g căpşune, 50 g brânză de oaie rasă, o mână de miez de nucă, două linguri de ulei de măsline, o lingură de oţet balsamic.
Mod de preparare: se spală bine spanacul şi se curăţă de codiţe, apoi se pune într-un castron. Se adaugă căpşunele spălate, curăţate de frunzuliţe şi tăiate în două pe lung, brânza rasă, nuca tocată, uleiul şi oţetul balsamic. Se amestecă uşor, ca să nu se zdrobească fructele şi se serveşte proaspătă.
Ingrediente: 300 ml de lapte, două linguriţe de zahăr, două ouă, 100 g făină, sare, dulceaţă de căpşune, puţin ulei; pentru decor - căpşune proaspete şi zahăr pudră.
Mod de preparare: se amestecă într-un vas ouăle, zahărul şi făina, se adaugă puţină sare, apoi se subţiază cu lapte cât este nevoie, astfel încât să