Boom-ul economic din ultimii ani din China a dus la construirea mai multor orase de catre investitorii locali. Insa aceste asezari au devenit rapid niste orase-fantoma, pentru ca locuitorii nu isi pot permite sa cumpere apartamentele.
In China, orasele-fantoma au inceput sa se inmulteasca precum niste celule canceroase, informeaza Top Secret Writers.
Si in America exista foste sate sau orase miniere care au devenit pustii, odata cu aparitia noilor tehnologii. Unele au devenit atractii turistice, precum Jerome din Arizona sau Centralia din Pennsylvannia.
Insa orasele fantoma din China sunt diferite. Ele nu sunt abandonate, niste fantome ale trecutului, ci sunt niste orase moderne pustii. Imagini socante ale acestor orase-fantoma au fost publicate de catre mai multe publicatii, printre care Business Insider sau Time.
Explicatia privind situatia in care se afla aceste orase o reprezinta faptul ca boom-ul economic a determinat construirea a numeroase cartiere de locuit de catre investitorii chinezi. Insa, datorita ratelor mari ale dobanzilor bancare, exista tot mai putin oameni din clasa de mijloc care pot sa cumpere o locuinta in aceste zone.
Orasul Chenggong dispune de zgarie-nori, care totalizeaza 100.000 de noi apartamente, dar acestea sunt nelocuite. Desi pare ciudat, guvernul chinez are planuri de a construi 20 de orase in fiecare an, in urmatorele doua decenii, potrivit Daily Mail.
"Chenggong este o "padure de zgarie-nori". China continua sa ridice astfel de orase-fantoma, consumand mai mult otel, fier si ciment decat oricare alta tara din lume", a spus Gillem Tulloch, analist la Forensic Asia Limited.
Imagini uimitoare se pot vedea si in orasul fantoma Kanggashi, in care investitorii au crezut ca vor locui un million de oameni pana i