Cercetari recente au descoperit genele asociate procesului de imbatranire si chiar au gasit modalitatea de a dubla speranta de viata, dar deocamdata numai in laborator, pe sobolani.
Exista experti care au identificat gene programate sa sustina procesul vital, chiar si la oameni, dar factori inca neidentificati intervin pe parcurs, blocand programul primordial al genei, conform Metro.
Acesti factori necunoscuti opresc evolutia programata prin natura genelor si actioneaza in contradictie cu dorinta noastra de a trai mult, inradacinata in firea umana.
In cautarea unei vieti mai lungi
In primavara aceasta, interesul specialistilor din intreaga lume a fost atras de doua studii care au ca obiect impactul conditiilor biologice asupra procesului de imbatranire. Primul studiu apartine cercetatorilor britanici de la Kings College, care au identificat patru gene responsabile de incetinirea procesului de imbatranire in timp, conform Infoniac.
Genele sunt conectate la unele mecanisme naturale, actionate de factori externi: stilul de viata, regimul alimentar, cel ambietal. Ele raspund impulsurilor transmise pe parcurs de aceste mecanisme, modificand "ceasul biologic", adica regimul lor de functinare, asa cum a fost programat chiar de la nastere.
Speciaistii sunt convinsi ca, afland in detaliu programul genelor si legatura lor cu factorii externi, vor putea actiona din exterior asupra lor, astfel incat "ceasul biologic" sa functioneze corect.
Cel de al doilea studiu le apartine unor francezi de la Universite de Paris-Sud. El se bazeaza pe o substanta descoperita in 1985, pentru care chimistii Harold Kroto, Curl Robert si Richard Smalley au primit premiul Nobel in anul 1996.
Aceasta substante, tratata cu ulei de masline, administrata in anumite proportii si in anumite conditii, a dublat vi