Corina Dumitrescu, nominalizata de Victor Ponta sa preia portofoliul Educatiei in viitorul Guvern, ar putea fi sansa elevilor mai putini sarguinciosi, nepregatiti sa promoveze examenul de Bacalaureat.
Cu Dumitrescu in frunte la MECTS, minister cu care se afla in proces, de altfel, stacheta scolii romanesti ar putea sa coboare, iar lozinca "invatamantul romanesc scoate studenti de banda rulanta" sa revina in actualitate.
De-a lungul timpului, Dumitrescu a incercat sa modifice legislatia in sprijinul invatamantului privat.
Alaturi de sotul sau, deputatul PSD Cristian Dumitrescu, a sprijinit modificarea legii privind patrimoniul universitatilor particulare, in asa fel incat acestea sa poata fi desfiintate usor, iar bunurile sa treaca in proprietatea fondatorilor.
Culmea, Dumitrescu este fondator al Universitatii Crestine "Dimitrie Cantemir", iar initiatorii legii privind patrimoniul universitatilor particulare sunt pesedistul Petru Filip si Catalin Croitoru de la PDL, ambii profesori la universitarea privata a Corinei Dumitrescu.
Imediat cum USL-ul a castigat majoritatea in Senat, in urma cu o saptamana, a fost adoptat proiectul de lege care faciliteaza desfiintarea facultatilor private de catre fondatori si trecerea intregului patrimoniu in mainile acestora.
Notarul fara examen propune studentul fara Bac
Una dintre cele mai grave acuzatii care i-au fost aduse Corinei Dumitrescu a venit in 2006, din partea Monicai Macovei, ministru al Justitiei la acea vreme. Macovei a acuzat atunci mai multi magistrati, sprijiniti de PSD, ca ar fi facilitat intrarea in Notariat fara examen.
Pe lista celor banuiti c-au sarit peste examen se aflau atunci sotia social-democratului Miron Mitrea si Corina Dumitrescu, pe care Ponta o vrea acum sef la Educatie.
Facultatea: Greu de intrat,