Judecătoria Ciocana i-a achitat pe doi dintre oamenii legii pe cel de-al doilea capăt de acuzare înaintat de procurori, şi anume - pentru abuz de serviciu. Cei patru au primit câte cinci ani închisoare cu suspendare, fiind privaţi de dreptul de a ocupa funcţii în cadrul MAI pe un termen de trei ani.
Potrivit probelor prezentate de procurori, în dimineaţa zilei de 10 aprilie 2009, doi dintre inculpaţi, încălcînd prevederile legale, s-au deplasat la Liceul profesional nr.1 de pe str. Ion Creangă 59, unde în mod abuziv i-au încătuşat pe doi elevi pe care îi bănuiau de participarea la devastarea clădirilor Parlamentului şi Preşedinţiei, şi i-au condus la Comisariatul Ciocana. Acolo fără întocmirea procesului-verbal de reţinere, îngrădindu-le posibilitatea de a contacta părinţii sau avocatul, i-au privat ilegal de libertate pentru cinci ore. În acest răstimp, victimele au fost bătute, torturate, ameninţate şi impuse să recunoască participarea la dezordinile în masă, devastarea şi sustragerea bunurilor materiale din edificiile Preşedinţiei şi Parlamentului.
Procurorii cred că sentința este prea blândă și susțin că vor ataca, cerând pedepse cu închisoarea. Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, până acum au fost condamnați în "dosarul 7 aprilie" nouă polițiști (n.r. - majoritatea cu suspendare), iar alți 18 au fost achitați.
Poliţişti acuzaţi de maltratarea surorilor Radu în aprilie 2009, condamnaţi la 5 ani de închisoare cu suspendare
Amnesty International: La trei ani după 7 aprilie 2009, tinerii bătuţi de poliţişti încă îşi caută dreptatea în instanţe
Dosarele 7 aprilie 2009. Încă un caz de tortură la CEDO
7 aprilie 2012, trei ani de la protestele anticomuniste de la Chişinău