E cald afară, iar legumele şi fructele nu mai sunt în siguranţă în cămară. Ştiai însă că unele alimente se păstrează mult mai bine dacă nu sunt ţinute la rece? Specialiştii de la revista “TV satelit” (foto) îţi spun care sunt acestea. E cald afară, iar legumele şi fructele nu mai sunt în siguranţă în cămară. Ştiai însă că unele alimente se păstrează mult mai bine dacă nu sunt ţinute la rece? Specialiştii de la revista “TV satelit” (foto) îţi spun care sunt acestea.
Roşiile. Sunt fructe, de fapt, deşi noi le considerăm legume. De aceea le place căldura, iar în frigider îşi pierd savoa-rea. Cel mai bine se păstrează în cămară sau în alt loc ferit de lumina directă a soarelui. Pe cele pentru gătit, foarte coapte, le poţi pune la rece.
Cartofii. Acestor leguminoase le place răcoarea, dar nu sub 10 grade Celsius (pentru că amidonul pe care îl conţin se transformă mai repede în zahăr, iar gustul şi textura cartofilor se modifică). Ţine-i în cămară, la răcoare şi în ambalaj de hârtie, care le permite să respire.
Ceapa. Ceapa uscată se păstrează foarte bine dacă este depozitată corespunzător. Adică nu în frigider. Aici nu circulă aerul, ceea ce duce la o alterare rapidă. Ceapa are nevoie de un spaţiu uscat şi răcoros, ferit de razele soarelui, care îi pot conferi un gust amar. Păstreaz-o, aşadar, în cămară.
Busuiocul. Dacă este proaspăt şi îl pui la frigider, l-ai distrus: uleiurile volatile din frunzele lui dispar. Busuiocul se păstrează ca o floare proaspăt tăiată, într-un pahar cu apă rece, pe care o schimbi la două zile. Fereşte-l de lumina directă a soarelui. Mai poate fi ţinut într-o pungă din plastic, căreia i-ai făcut nişte orificii ca să circule aerul.