Componenţii echipei care câştiga Cupa Campionilor Europeni în urmă cu 26 de ani vor celebra triumful de la Sevilla într-un complex turistic privat de lângă Bran.
Ziua de 7 mai 1986 rămâne cea mai importantă din istoria fotbalului românesc. Steaua a câştigat atunci cel mai râvnit trofeu intercluburi din lume, Cupa Campionilor Europeni. Deşi acest eveniment ar merita să fie celebrat aşa cum se cuvine, măcar în interiorul clubului Steaua, acest lucru nu s-a prea s-a întâmplat de când echipa din Ghencea a intrat pe mâinile lui Gigi Becali. 2009 este ultimul an când Steaua a organizat o festivitate în cinstea învingătorilor de la Sevilla. Au fost prezenţi atunci doar câţiva dintre componenţii lotului, iar fiecare a primit câte un tricou personalizat. Nici acum, la 26 de ani de la acel succes, clubul roş-albastru nu a organizat niciun eveniment omagial.
Componenţii Stelei '86 se vor strânge însă la „Cheile Grădiştei", un complex turistic privat situat la 7 kilometri de Bran, al cărui patron, omul de afaceri Ovidiu Gîrbacea, e un mare stelist. Acolo, ei vor juca şi într-un turneu demonstrativ, de la ora 18.00 (în direct pe GSP TV), în compania naţionalelor artiştilor şi jurnaliştilor. „Ne vom strânge cu toţii, vom depăna amintiri. Cu siguranţă că va fi un moment emoţionant", a declarat Helmuth Duckadam, cel care a intrat în Cartea Recordurilor datorită celor patru lovituri de pedeapsă pe care le-a apărat în acea finală cu FC Barcelona.
Dintre componenţii Stelei de atunci vor lipsi astăzi Ladislau Bölöni, Dumitru Stângaciu şi Marius Lăcătuş, primii doi având meciuri de disputat cu echipele lor, în timp ce fostul număr 7 al Stelei s-a stabilit în urmă cu doi ani în Spania, la Oviedo.
Au primit câte un Aro folosit
Nici pe vremea comuniştilor câştigătorii Cupei Campionilor n-au fost răsplătiţi aşa cum se cuvenea. Ei au fost re