TIMISOARA. Seara speciala pentru multi bucatari din Timisoara, dar si din Szeged, care s-au inscris la Noaptea Bucatarilor 2012, eveniment organizat de clubul Rotary Cetate. A fost pus la bataie Polonicul de argint, un premiu special.
Un adevarat concurs Masterchef! De asta au avut parte mai multi timisoreni sau chiar bucatari veniti de peste hotare care s-au inscris la evenimentul organizat sambata seara la Timisoara: un concurs de gatit desfasurat pe 2 sectiuni, individual si echipe.
Celebrul bucatar Antonio Passarelli a fost gazda, iar bucatarii rotarieni s-au intrecut “la tigaie”, in fata a zeci de oaspeti care s-au incumetat sa guste din bucatele pregatite cu staruinta de concurenti.
Cei care s-au inscris la sectiunea individual au avut de furca cu proba “Black Box”, fiind nevoiti sa gateasca doar cu cateva ingrediente gasite intr-o cutie. Cristian Gradinaru, Victor Olariu, Sorina Garcea, Adrian Petcan si Zoltan Elekes s-au incumetat si au gatit timp de o ora bucate alese. Un juriu format din adevarati gurmanzi i-a premiat insa pe toti.
La cea de-a doua proba, echipele inscrise in concurs au gatit, timp de o ora si jumatate, mancaruri cu care sa atraga atentia juriului. Miresmele imbietoare au pus stapanire pe intreg restaurantul lui Pasarelli din cladirea City Business Centre din Piata 700, iar juratii au avut o misiune grea, aceea de a inmana Polonicul de aur. Portiile de friptura de porc, paste si chiar gulas au cucerit juriul, care a desemnat castigatoare echipa de la clubul Rotary din Szeged, condusa de Zoltan Elekes. El a primit celebrul Polonic de argint, de la castigatorul de anul trecut al concursului culinar, viceprimarul Adrian Orza.
Totodata, s-au premiat si cel mai elegant bucatar – Gianluca Testa, cea mai sexy asistenta de bucatar – Ramona Gruvati, macaroana de aur – Carlo Marchegiano, cel mai sexy asistent de bu