Proiectul de amenajare a Salinei Turda şi a Lacurilor Sărate din zona Durgău a câştigat premiul de cel mai bun proiect turistic din România, la Concursul Naţional de Proiecte „Cele bune să se-adune", ediţia 2012, organizat de Revista Română de Administraţie Publică Locală.
În concurs au fost înscrise peste 700 de proiecte aparţinând primăriilor din toate colţurile ţării. În faza finală a competiţiei, proiectul Salinei Turda a concurat cu alte 100 de proiecte, marele premiu, la secţiunea turism, venind la Turda.
Proiectul „Creşterea atractivităţii turistice a zonei cu potenţial balnear Lacurile Sarate - Zona Durgău - Valea Sărată şi Salina Turda" a avut un buget de 5.800.000 Euro, iar durata totală a proiectului a fost de 24 de luni. În primul an post implementare, Salina a avut peste 375.000 de vizitatori, iar în cursul anului trecut cifra de vizitatori a fost de circa 350.000 de persoane.
Proiectul de modernizare a salinei Turda a fost realizat de arhitectul Ioana Olivia Danciu, profesor la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu", din Bucureşti. „Salina din Turda este cea mai ecologică din ţară. Nu există nicio formă de poluare în preajmă. Şi are o formă unică în Europa", explică Ovidiu Mera, directorul salinei.
Salina Turda a fost inaugurată în ianuarie 2010 iar complexul balnear cuprinde o sală de tratament şi recuperare, terenuri de minigolf şi badminton, bowling, tenis de masă, mese de biliard, un debarcader şi o biserică.
La Concursul Naţional de Proiecte „Cele bune să se-adune" a mai câştigat şi primarul sectorului 2 Bucureşti, Neculai Onţanu, premiat pentru "Cel mai bun proiect în domeniul ordine publică din România", ca urmare a implementării sistemului de supraveghere video pentru creşterea siguranţei sociale şi prevenirea criminalităţii în arealul Baicului.