Mai frecventă chiar decât disfuncţiile erectile, această tulburare nu se tratează prin administrarea celebrelor pilule albastre şi, de altfel, nu beneficiază de niciun tratament medicamentos eficient deocamdată.
Ejacularea precoce este o problemă cu care se confruntă de-a lungul vieţii aproximativ o treime din bărbaţi, ceea ce înseamnă că această tulburare este mai întâlnită decât disfuncţiile erectile, spune medicul sexolog Ian Kerner, citat de CNN. Medicii diagnostichează ejacularea precoce în cazul bărbaţilor care nu pot menţine actul sexual mai mult de un minut fără să ejaculeze.
Citeşte şi:
Un tratament pentru cupluri infertile pune fătul în pericol. Află care!
5 exerciţii care dau fermitate sânilor
Este o tulburare medicală
Cauzele pot fi atât de natură fiziologică (o sensibiltate crescută moştenită), cât şi psihologice (anxietatea joacă un rol esenţial). Unii specialişti susţin chiar că ejacularea precoce era un avantaj în cazul omului primitiv, fiindcă şansele ca femeia să rămână însărcinată ar fi mai mari în aceste situaţii. Prin urmare, bărbaţii care sufereau de această tulburare aveau şanse mai mari de a lărgi tribul.
De asemenea, o altă ipoteză este că bărbaţii ejaculează precoce din cauza obişnuinţei. Mai exact, dacă primele experienţe sexuale s-au petrecut în grabă, pe ascuns, riscul acestei tulburări ar fi mai mare, spun unii medici.
Totuşi, cauzele precise nu se cunosc încă, iar tulburarea cunoaşte mai multe grade, astfel că, în timp ce unii bărbaţi nu pot menţine actul sexual mai mult de 90 de secunde, alţii „rezistă" până la şase minute, spun specialiştii.
Nu-ţi place carnea? De vină pot fi genele
Cum se tratează
În cazurile uşoare (actul sexual durează mai mult de cinci minute), medicii recomandă aplicarea unor geluri „anestezice" care scad sensibilitatea locală şi întârzie momentul e