Atunci cand vine primavara, multe persoane devin sensibile, stranuta foarte des si au de suferit din cauza alergiilor asociate acestui anotimp. Din pacate nu exista niciun leac pentru aceste probleme, in sensul in care ele nu pot fi tratate, dar prin diverse metode naturale, simptomele sunt vizibil ameliorate.
Alimentatia are un rol-cheie in acest sens, conform Health Land, cele mai bune produse pe care le poti consuma pentru a te ajuta fiind:
Merele
Merele, consumate in mod regulat, tin la distanta bolile si acesta nu este doar un proverb, ci un lucru cat se poate de adevarat. Ele sunt bogate in quercitina, un flavonoid cu proprietati antiinflamatoare. Mare parte din aceasta se afla in coaja, care este plina si de polifenoli, care previn distrugerea celulara.
Un studiu din 2007 arata ca femeile care consumau frecvent mere in timpul sarcinii aveau un risc mult mai scazut de a naste copii sensibili la alergii. Dr. Jane Burns, de la Scoala Publica de Sanatate Harvard, spune ca antioxidantii din mere ajuta corpul sa scape de episoadele suparatoare de tuse, infectiile respiratorii si amelioreaza simptomele astmului.
Pestele
Acizii grasi omega 3 din peste au efecte antiinflamatoare, ajutand sistemul imunitar, astfel incat alergiile nu mai sunt la fel de puternice. Cateva grame de peste oceanic pe saptamana pot face adevarate minuni, alergiile fiind doar o mica parte din afectiunile asupra carora are efect. Din nou, femeile insarcinate ar trebui sa consume acest aliment daca vor sa aiba copii sanatosi, fara alergii si eczeme.
In topul celor mai bune tipuri de peste se afla somonul salbatic din Alaska, acesta crescand intr-un mediu lipsit de poluanti. Si tonul este la fel de bun, dar trebuie consumat cu prudenta de femeile insarcinate si de copii, caci poate sa contina mercur. Andivele si sard